ویست لند ۳ (Wasteland 3) در ادامه نسخه دوم بازی یعنی Wasteland 2 در سال ۲۰۲۰ روانه بازار بازی های ویدئویی شده و داستانش پیرامون ماجراجویی های گروهی رنجر در دنیای بازی است. دوربین بازی ایزومتریک است و در سبک نقشآفرینی میتواند تجربه بزرگی باشد که در بنچمارک بازی Wasteland 3 قصد بررسی همین موضوع را داریم. موضوعی که باتوجه قیمت بالای دلار در ایران و جمع کردن سیستم گیمینگ بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
درگیری اصلی بازی در در یک شهر قلمرو پوشیده از برف در جریان است. نبردی بین نیروهای خوب و بد. جایی که مردمی که از محل پایگاه رنجرها و پایگاه اطلاع دارند. افرادی که میخواهند به بشریت کمک کنند تا در مشکلات مختلف زنده بمانند. از قابلیت های خوب بازی collective mode یا همان حالت جمعی یا شاید بهتر باشد بگوییم بازی گروهی است که میتوانید با دوستانتان برای رسیدن به سرنوشت همراه شوید.
Wasteland 3 به خوبی از ویژگی های نهفته در ویندوز ۷، ۸ و ۱۰ پشتیبانی میکند و مشکلی برای نصب بازی روی آنها دیده نشده. برای تست گرافیکی بازی از رابط گرافیکی DX11 استفاده شده و در ادامه به بررسی موارد فنی بازی خواهیم پرداخت.
موتور گرافیکی بازی ویست لند ۳ (Wasteland 3)
موتور گرافیکی Unity خیای منعطف است، به طوری که امکان ساخت بازی بر خط مبتنی بر مرورگر را هم فراهم میکند. این ویژگی به واسطه فناوری WebGL انجام میشود که در گذشته به واسطه Adobe Flash Player انجام میشد. تمام برنامه هایی که با Unity ساخته میشوند از DirectX و OpenGL پشتیبانی میکنند که هر کدامشان برای ساخت بازی ابزارهای ویژهای در اختیار بازیساز قرار میدهند.
تا زمان نگارش این مطلب، سازندگان بزرگی مثل Blizzard, EA, QuartSoft, Ubisoft از موتور Unity استفاده کردند که خودش نشان دهنده اهمیت این موتور است. البته Unity موتور اسکریپت محور است و اکثر فرآیندهای آن با کمک اجزا (Components) و اشیا مختلف انجام میشود.

به صورت کلی، موتور Unity برای بازیسازی بر روی طیف وسیعی از استانداردهای موجود مناسب است و با توجه به رایگان بودنش بیش از پیش مورد توجه سازندگان مختلف قرار گرفته است. با این حال در نسخه رایگان محدودیت های زیادی وجود دارد که برای رفع آن میتوان با تهیه لایسنس این موتور از تمامی امکانات نسخه کامل استفاده کرد. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با انتشار Unity 5 بیشتر محدودیت ها برطرف شد. اما شرط استفاده از Unity 5 در بازی ها و انتشار رایگان آنها این است که درآمد حاصل از تولید بازی با Unity 5 در سال نباید بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار باشد. در این صورت باید لایسنس Unity 5 خریداری شود.
سیستم تست بازی ویست لند ۳ (Wasteland 3)
قطعات مورد استفاده | نام برند |
---|---|
مادربرد | GIGABYTE G1.Sniper Z97 GIGABYTE GA-X99-Gaming 7 WIFI GIGABYTE GA-Z270-Gaming K3 GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 GIGABYTE GA-AX370-Gaming 5 GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI AORUS RGB M.2 NVMe SSD 256GB MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI |
کارت گرافیک | کارت های موجود در تصویر بنچمارک |
پردازنده | پردازنده های موجود در تصویر بنچمارک |
مانیتور | Philips 326M6VJRMB |
حافظه SSD | Transcend NVMe SSD MTE220S 512GB |
سیستم عامل | ویندوز ۱۰ نسخه Pro 2004 |
درایور گرافیکی | Nvidia GeForce / ION Driver Release 451.67 AMD Radeon Adrenalin Edition 20.8.1 |
نرم افزارهای مونیتورینگ | PlayClaw MSI Afterburner Action FRAPS |
تمام کارت های گرافیک موجود در بنچمارک بازی Wasteland 3 روی ۳ رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰, ۲۵۶۰×۱۶۰۰ و ۳۸۴۰×۲۱۶۰ با سطح کیفیت Ultra بررسی شدند. همچنین نحوه تست و چگونگی اجرای بازی روی هر کارت کرافیک با MSI Afterburner انجام شده و نتایح حاصل از آن در زیر به بحث گذاشته شده است. همچنین لازم به ذکر است تست های پایین با پردازنده Intel Core i9-10900K 3.7GHz استفاده شده است. استفاده از پردازنده های مختلف کمی در فریم ریت نهایی موثر است.
بنچمارک Wasteland 3 در رزولوشن های ۱۹۲۰×۱۰۸۰؛ ۲۵۶۰×۱۴۴۰؛ ۳۸۴۰×۲۱۶۰

در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: برای دریافت حداقل ۲۵ فریم در بازی Wasteland 3 بهتر است از کارت های میان رده Radeon RX 560 یا GeForce GTX 1050 Ti استفاده کنید. برای ۶۰ فریم هم بهترین انتخاب Radeon RX 470 و یا کارت گرافیک GTX 1050 Ti خواهند بود.

در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: در این رزولوشن با حداقل فریم ریت تفاوتی ایجاد نمیشود و استفاده از دو کارت گرافیک بالا کافی است. اما برای ۶۰ فریم شاهد افزایش فشار بار پردازشی خواهیم بود و ترجیحاً پیشنهاد میشود از Radeon RX 580 یا GTX 1650s استفاده شود.

در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: این رزولوشن اوج بار پردازشی است. پیشنهاد ما برای دریافت حداقل ۲۵ فریم در این رزولوشن استفاده از Radeon RX 470 یا GTX 1650 و برای ۶۰ فریم بر ثانیه هم میتوانید حداقل از دو کارت گرافیک Radeon RX Vega 64 و GTX 1080 استفاده کنید.
مصرف حافظه ویدئویی در بازی Wasteland 3

در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: مقدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۴ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۲۹۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت نیز همان ۳۳۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۳۲۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت معادل ۳۲۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۶ گیگابایت معادل ۲۹۰۰ مگابایت خواهد بود.
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: مقدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۴ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۳۱۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت معادل ۳۵۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۳۵۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت معادل ۳۵۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۶ گیگابایت معادل ۳۴۰۰ مگابایت خواهد بود.
در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: قدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۴ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۳۵۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت معادل ۴۲۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۴۲۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت معادل ۴۳۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۶ گیگابایت معادل ۴۲۰۰ مگابایت خواهد بود.
عملکرد پردازنده در بازی Wasteland 3
تست عملکرد پردازنده روی رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ انجام شده و همانطور که در نتایج زیر مشاهده میکنید، برای اجرای بهینه بازی Wasteland 3 به حداقل پردازنده های ۴ هسته ای نیاز دارید.

نتایج بنچمارک پردازنده بازی Wasteland 3 نشان میدهد که در زمان استفاده از کارت گرافیک های انویدیا، دو پردازنده Ryzen 3 1200 or Core i 3 4330 میتوانند ۲۵ فریم قابل قبول رندر کنند. اما بهترین پردازنده ها در ترکیب با کارت گرافیک که میتوانند خروجی ۶۰ فریم برای شما داشته باشند، Ryzen 3 1200 و Core i 7 4770 هستند. بر عکس؛ در زمان استفاده از کارت گرافیک های AMD بهترین پردازند های مقرون به صرفه ای که میتوانند حدود ۳۰ فریم رندر کنند، Ryzen 3 1200 و Core i 3 4330 هستند و برای ۶۰ فریم پیشنهاد میشود از Ryzen 3 1200 یا Core i 7 4770 استفاده کنید.
عملکرد حافظه رم در بازی Wasteland 3
تست حافظه رم نیز همچون دیگر مراحل بالا با پردازنده Intel Core i9-10900K 3.7GHz و ۱۶ گیگابایت حافظه DDR4 با فرکانس ۴۰۰۰ مگاهرتزی انجام شده و فقط در برای اجرای Wasteland 3 مورد بررسری قرار گرفته است. یعنی از برنامه های جانبی مثل مرورگر یا کپی فایل در هارد دیسک یا فشرده سازی فایل و … استفاده نشده است.

در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: مصرف حافظه رم در سیستمی با ۴ گیگابایت حافظه رَم معادل ۶۴۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت حدود ۶۷۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۵۷۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت ۶۹۰۰ مگابایت و در نهایت در سیستمی با ۱۶ گیگابایت حافظه رم حدود ۶۰۰۰ مگابایت مصرف حافظه رم را تجربه خواهیم کرد.
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: مصرف حافظه رم در سیستمی با ۴ گیگابایت حافظه رَم معادل ۶۴۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت حدود ۶۷۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۵۸۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت ۵۸۰۰ مگابایت و در نهایت در سیستمی با ۱۶ گیگابایت حافظه رم ۶۰۰۰ مگابایت مصرف حافظه رم را تجربه خواهیم کرد.
در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: مصرف حافظه رم در سیستمی با ۴ گیگابایت حافظه رَم معادل ۶۹۰۰ مگابایت است، با ۶ گیگابایت حدود ۶۸۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۵۹۰۰ مگابایت، با ۱۱ گیگابایت ۵۹۰۰ مگابایت و در نهایت در سیستمی با ۱۶ گیگابایت حافظه رم ۶۰۰۰ مگابایت مصرف حافظه رم را تجربه خواهیم کرد.