اگر از خوانندگان ثابت سایت باشید، میدانید که در سایت بخشی به نام «ناگفته های داستان بازی» ایجاد کردیم و تنها هدف از ساخت این بخش افزایش آگاهی بازیبازان و هم وطنان عزیز و بیان جزئیات پشت پرده بازی هاست که در لا به لای گیم پلی بازی مخفی شده اند.ما در مورد هیچ کدام یک از بازی های بررسی شده قضاوتی نمیکنیم و قضاوت را به عهده خواننده میگذاریم. اما چیزی که واضح و مُبَرهَن است، هجمه شدید رسانه ای و فرهنگی دشمن و کشورهای غربی به تمامی باورها، ارزش ها و فرهنگ اصیل ایرانی است. پس بیاید با آگاهی بازی کنیم.
حتماً درمورد حادثه تروریستی اخیر فرانسه شنیده اید!؟ حادثه تلخی که موجب ترس و وحشت مردم این کشور و دست کم به کشته شدن بیش از چهل نفر انجامیده است. از طرف دیگر طرفداران داعش با ایجاد هشتگ «پاریس در شعله های آتش» در شبکه های اجتماعی این حادثه را جشن گرفته اند.این حادثه بهانه ای شد تا به طور مفصل بازی Battlefield 3 را بررسی کنیم و نکاتی را از بازی ضد ایرانی Battlefield 3 برایتان بازگو کنیم شاید تا به حال نمیدانستید! نکاتی که در شکل گیری حوادث تروریستی اخیر «پاریس» و حتی حوادثی در آینده نقش دارد.
ما قصد ورود به واکاوی این حادثه را نداریم و همانطور که از عنوان مطلب مشخص است، قصد داریم به بهانه حادثه اخیر نکات مهمی را بگوییم که با بازی Battlefield 3 در ارتباط است. بنابراین برای رسیدن به جواب این سوال که بازی Battlefield 3 و حوادث تروریستی اخیر فرانسه توسط داعش چه ارتباطی با هم دارند، این بررسی را تا آخر مطالعه کنید.
حمله به کشورها با رمز «تروریسم»
برخی اتفاقات مهم جهان و بلاخص رویداد های به وقوع پیوسته در آمریکا را میتوان قبل از به وقوع پیوستن شان از طریق رصد رسانه های آمریکایی پیش بینی کرد، مواردی نظیر حمله نظامی به عراق و افغانستان و یا واقعه یازده سپتامبر از جمله این موارد است که پیش از وقوع توسط فیلم ها، بازی های رایانه و دیگر رسانه های امریکایی به شکل مستقیم و غیر مستقیم مطرح شده بودند. مبارزه با کشور ایران به دلیل اسلامی بودن و مخصوصاً شیعه بودن در طول سال های اخیر در اشکال گوناگون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی روی داده است و به دلیل گسترده بودن رسانه ها و وابستگی قریب به اکثر آن ها به امپراطوری یهود بین الملل موجب شده جنگی تمام عیار و یک طرفه علیه ایران راه بیفتد که نمونه های زیادی برای آن داریم.
سال ها است که دستگاه رسانه ای آمریکا با ساخت انواع و اقسام فیلم ها و سریال ها، مسیر مورد نظر خود در راستای هژمونی جهانی را در پیش گرفته است. به تصویر کشیدن تروریسم و مبارزات جهانی ایالت متحده آمریکا با تروریسم، تحت عنوان مسلمانان و یا مسلمانان حامی ایران یکی از اولویت های همیشگی سیاست رسانه ای ایالت متحده آمریکا بوده است. گذشته از کنکاش در منشاء تروریسم و بررسی ابعاد آن که در نوع خود نیاز به مقاله ای جدا گانه دارد میتوان به روندی آشکار و زیرکانه در تولیدات رسانه ای آمریکا پی برد.
بدون شک اقناع افکار عمومی یکی از سخت ترین و پیچیده ترین کارها میباشد به نحوی که عدم موفقیت در آن موجب شکست در برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت خواهد شد، در این زمینه ایالات متحده امریکا از زبر دستی ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال میتوان از حادثه یازده سپتامبر به عنوان نمونه ای مناسب نام برد و باید گفت که رسانه های آمریکا برای آماده سازی افکار عمومی ملت خود و دیگر ملت های جهان، حداقل از چند دهه قبل از این واقعه با ایجاد القای نا امنی و احتمال حمله تروریست ها به خاک آمریکا و یا حمله ای سهمگین توسط عنصری خارجی به کشورشان پروژه ی تلقین نا امنی را کلید زدند.
این مورد همچنین در رسانه های جهانی و بلاخص سینمایی طی چند دهه اخیر با ساخت بیش از ده ها بازی، سریال، فیلم، موسیقی و دیگر ابزارآلات رسانه ای، به طور جدی برای تشویش اذهان عمومی در ذهن مردم آمریکا ایجاد شده است و این روند حتی در بازی های رایانه ای سبک نظامی همچون دو نسخه آخر بازی Battlefield هم دیده میشود. بهتر است قبل از اینکه وارد بحث Battlefield شویم، به جدول زیر نگاهی بیندازیم تا با ماهیت کثیف دورغ پردازی و تشویش اذهان عمومی در رسانه های غربی آشنا شویم. جدول زیر عموماً شامل فیلم های مهمی است که برای آماده سازی ذهن مردم آمریکا و دیگر کشورها برای حادثه ۱۱ سپتامبر ساخته شده بود.
فیلم های ساخته شده قبل از حادثه ۱۱ سپتامبری که از قبل از این حادثه با استفاده از روش های روانشناسی ذهنیت مردم را برای پذیرش این حادثه آماده کردند تا به بهانه «تروریسم» ساخته شده توسط خودشان به منابع کشورهای خاورمیانه حمله کنند و آنها را به استثمار بکشانند.
نگاهی به داستان بازی Battlefield 3
در سکانس آغازین Battlefield 3، مخاطب با شخصیت یک گروهبان نیروی تفنگداران دریایی آمریکا به نام بلک برن (Blackburn) آشنا می شود. او برای پاسخگویی به برخی اتهامات و ادعایی مبنی بر احتمال انجام عملیات تروریستی و انفجار بمبی اتمی در نیویورک توسط گروهی شبه نظامی با هدایت فردی به نام سلیمان (Solomon)، از جانب دو مامور وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) مورد بازجویی قرار می گیرد و بازیکن از طریق سوال و جواب هایی که میان آن ها رد و بدل می شود، به داستان بازی پی می برد.
در میان کشمکش های پیش آمده میان ماموران وزارت امنیت داخلی آمریکا و بلک برن، بازیکن متوجه می شود که بلک برن و تیمش از ۹ ماه پیش به منظور مبارزه با تحرکات همین گروه شبه نظامی که به «گروه آزادی و مقاومت مردمی» معروف هستند و در طول بازی با علامت اختصاری PLR People’s Liberation and Resistance یا به اختصار از آن ها یاد می شود به یکی از شهرهای مرزی عراق- ایران به نام سلیمانیه اعزام می شوند [ نکته جالب این است که آمریکایی ها به طور مستقیم با گروهی وارد جنگ می شوند که برای آزادی و ایجاد مقاومت مردمی تشکیل شده اند. آن ها این گروه را تروریست می نامند و درصدد نابودی آن هستند!]
هدف این گروه اعزامی جلوگیری از اقدامات تروریستی PLR و نابودی کامل آن ها بیان می شود. بازی به ۹ ماه پیش باز می گردد و بازیکن در نقش بلک برن آماده انجام ماموریت می شود. اما در همین زمان ماموریت جدیدی به او و تیمش واگذار می شود؛ گروهی از سربازان آمریکایی در منطقه ای که تحت نفوذ PLR قرار دارد، گرفتار شده اند و بلک برن و یارانش باید مقدمات رهایی آن ها از دست PLR را فراهم نمایند. بلک برن خود را برای انجام عملیات آماده می کند و فرمانده توضیح می دهد که در این عملیات حفظ جان مردم عادی این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا «مردم این کشور دشمن ما نیستند و PLR دشمن ماست.»
به این جمله با دقت توجه کنید: مردم این کشور دشمن ما نیستند…!!!
در اینجا منظور از «این کشور»، کشور عراق است. جایی که ۱۰ سال پیش آمریکا با طرح ادعایی دروغین به آن حمله کرد و طی یک عملیات نظامی تمام عیار، هزاران نفر از همین مردمی که امروز در این بازی دم از حمایت از آن ها می زند را به خاک و خون کشید و از بین برد. به نظر می رسد دولت آمریکا با قرار دادن این جمله در بازی، سعی دارد کمی از انتقادات بین المللی که آن ها را قاتل و جنایتکار می خوانند، بکاهد.عملیات آغاز می شود و تیم بلک برن با نیروهای PLR درگیر می شوند، اما درست زمانی که عملیات در آستانه پیروزی قرار دارد، ناگهان زلزله ای مهیبروی می دهد و اوضاع شهر به کلی به هم می ریزد.
در اثر این زلزله، بلک برن در زیر آوار گرفتار می شود و از تیم خود جدا می افتد. در همین زمان است که بلک برن به شکلی کاملا اتفاقی با سلیمان مواجه می شود. سپس کنترل بلک برن به بازیکن سپرده می شود تا با فرار از دست ماموران PLR خود را به سربازان آمریکایی رسانده و نجات پیدا کند. سرانجام بلک برن پس از کشمکش های فراوان، موفق به یافتن اعضای تیم خود می شود و به آن ها می پیوندد. در همین زمان، یکی از اعضای تیم، به نام مانتس درمورد وقوع اتفاقی بزرگ در ایران به او اطلاعاتی می دهد.
طبق گفته های مانتس، درست همزمان با وقوع زلزله بزرگ در منطقه مرزی ایران و عراق، فردی نظامی به نام «فرخ البشیر» (Faruk Al-Bashir) با همکاری گروه PLR علیه حکومت ایران کودتا کرده و حکومت را در دست گرفته است. از طرفی اخباری مبنی بر حضور سلیمان در ایران به منظور برقراری ارتباط با البشیر نیز به دست می آید که اوضاع را برای آمریکا بحرانی تر می کند.
صفحه بندی
صفحه اول: توضیحات ابتدایی و داستان بازی Battlefield 3
صفحه دوم: حادثه پاریس توسط داعش، رنگ ها و نشانه ها
صفحه سوم: راز سلیمان: سلیمان کیست؟!، بررسی گروه PLR
اقا سلام ترکوندید با این متنتون حاال کردم انشا الله موفق باشید ببخشید میخواستم امتحان کنم دستم رفت رو دو ستاره مقاله شما=۱۰۰۰۰ ستاره
سلام، خواهش میکنم دوست عزیز 🙂
متن واقعا یک طرفه نوشته شده بود…
عادی سازی هیچ ربطی به بازی نداره…
اکثر گیمر ها زبان انگلیسی بلد نیستن پس فقط حالت های اکشن بازی براشون مهمه
اون هایی هم که بلدن میدونن که یه بازی تاثیر روانی روی جامعه نداره
بلد نیستن؛ ولی از طریق تاثیرات بصری میتونن تاثیر پذیر باشن
راستی معنی اون جمله finn dem چیه؟
بالای همون عکس توضیح دادیم! لطفا بخونید
سلام.ممنون از مطلب مفیدتون.
سلام؛ خواهش میکنم
خیلی جالب بود، ممنونم از این همه زحکتی که برای این مقاله کشیدین، کاش یه سریا دشمناشون و بشناسن، البته دشمنای بزک کرده ای که شبیه دوستن
سلام خدمت دوستان
نظرات و پست های دوستان و خوندم و به مطالب جالبی اشاره کردید که در مورد صحت و راست و دروغشون نظر نمیدم
ولی خدمت دوست عزیزم راوی باید به مطلبی اشاره کنم که اخیرا متوجهش شدم و شدیدا ناراحت کرد منو
بازی جنگی ساخت خارج رو دیدم توی یه کلوپ که موضوعش جنگ ایران و عراق بود و حوادث بازی رو بعضی وقتا دنبال میکردم…یه قسمت از مراحل بازی فرماندهان بعثی سوار خودروی جیپ میشن و به دهکده های مرزی ایران که اشغال کرده بودن میرن و چند نفر از دختران روستا رو به زور و ناخواسته به قرارگاهشون میبرن…بقیه داستان هم که دیگه گفتن نداره و حتما قابل حدسه برات
تمامی این صحنه های شرم آور رو نشون میداد و حتی صحبت ها و دلخوشی این فرماندهان….عراق که این بازیا رو نساخته…وقتی ساخت خارجه پس این همه جبهه گیری و ضد ایرانی بودن بازی دلیلش بنظرت چیه؟؟؟
دیگه صحبتی ندارم
ممنویم از شما برای نظرتون، چیزی که مشخصه اینه که اونها (آمریکایی ها و ایادیشون) به وضوح دشمنی خودش و با ماایرانی ها اعلام میکنن، اما متاسفانه برخی از هم وطنای ما هنوز تو دشمنی اونا شک دارن، دنیای امروز با گذشته تفاوت زیادی داره و دلاره که همه چیو میچرخونه! مثلا کشوری مثل عربستان سعودی که دشمن ایرانه، با دلارهای نفتی خودش نظرات سنای آمریکا و کنگره اونا رو تغییر میده و نتیجه اش میشه حمله به یمن و دخالت در سوریه، تجاوز به دونوجون ایرانی و حمله به سفارت ایران در بیروت، انگلیس و یمن و این در حالیه که هیچ نهاد حقوق بشری!!! حرفی نمیزنه در این مورد! اما وقتی یه عده به سفارت وحوش در تهران و مشهد حمله میکنن، همه از جمله شورای امنیت و سازمان ملل!!! موضع گیری میکنن!
دلیل دشمنی کشورها با ایران به نظر بنده چند حالت داره: حالت اول بحث عقیدتی و تفکره که بر میگرده به اسرائیل و اعرابوهابی (دقت کنید وهابی) که با تفکر ایرانی و شیعه ها مشکل دارن و حالت دوم هم بر میگرده به موقعیت استراتژیک ایران در خاورمیانه که آمریکا و انگلیس و … باهاش مشکل دارن. اگر دقت کنی، میبینیم که سیاست بایز های مسخره به بازی های رایانه ای هم نفوذ کرده و هدف هم آگاه سازی عزیزان هم وطنمونه.
منم دیدمش
تحلیلتون واقعا زیبا بود کاش بعضی از ما یکم دیدمون به اونا به عنوان دشمنمون با این همه برنامه ریزی و نقشه عوض میشد
لطف دارید دوست عزیز
اتفاقا حسین جان تو توییتر گارد هم اشاره کردم به این موضوع
:http://8pic.ir/images/gzdxogptbpxkh7l2gme0.png
ممنونم مرتضی جان
این امریکایی ها ارزوها و برنامه های بلند مدتشون رو در قالب فیلم و بازی متبلور میکنن
مگه خوابشو ببنین پای کثیفشون به ایران برسه
اینکه چرا از اسم سلیمان استفاده کردن به نظر من مربوط میشه به ژنرال سلیمانی که سالها تو خط مقدم جنگ با اینهاست
از همون اشغال عراق اسم ایشون سر زبونها افتاد
ژنرال سرلشگر قاسم سلیمانی در حقیقت فرمانده نیروهای فرامرزی ایران هستند اگه بگیم استخون توی گلوی این امریکاییها بیراه نگفتیم که الان در خط مقدم جنگ علیه تروریستهای ساخته دست خودشون داره میجنگه(داعش)
شیمون پرز رهبر اسرائیل گفته بود خاور میانه روی انگشت ژنرال قاسم سلیمانی میچرخه!
اسد قرار بود ۶ ماه سقوط کنه کمر هلال شیعی بشکنه موقعیت ایران تو منطقه تضعیف بشه موازنه قدرت به نفع وهابیهای عربستانی سنگینی کنه بعدش نوبت جولان همین وهابیها با پول وتروریستها برای ناامنی و کشتار در ایران باشه .بیشترین سود به اسرائیل بزرگترین متحد منطقه ایی امریکا میرسید!!
اما به لطف همین فرمانده ایرانی الان چندین سال حتی این گروههای تروریستی نتونستند به مرزهای ماهم نزدیک بشن چه برسه به ایجاد ناامنی در کشور
واقعا این مسائل نشانه ها توی بازیها و فیلمها شون تئوری توطعه و توهم نیست
یه مطلبی رو میخوندم گفته بود صهیونیستها و فراماسونرها علاقه عجیبی به استفاده از نمادها علائم و نشانه ها در تولیداتشون دارن
ساده لوحی اگه کسی خیال کنه سازنده مثلا همین بازی اتفاقی این علائم و نشانه ها و اسنها رو در بازی قرار داده ایینها با ذهن مخاطبشون بازی میکنن اونها رو برای اتفاقاتی که در اینده میخوا رقم بزنن اماده میکنن
با دشمن سازی فرضی ایجاد رعب وحشت تو خالی در خطر نشون دادن شهروندان خودشون در نهایت لشگر کشی و راه انداختن یه جنگ اعمال تحریمهای ناجوانمردانه و…
مثل همه کشورها صنعت سینما و بازی سازی اینها اگه نگیم همش اکثرش در جهت سیاستها و منافع بلند مدت و کوتاه مدتشونه.
من جالبه برام هر جا به هر نحوی اشاره ایی یه این نکات میشه یه عده همیشه در صحنه بدون اینکه حتی تا قبل از خوندن مقاله به طور مستقیم متوجه این موارد شده باشن(گرچه به طور غیر مستقیم و ناخوداگاه اثرش رو روشون گذاشته)سریع موضع گیری میکنن
واقعا چرا؟
مقاله عالی بود ممنون
توضیحات بسیار خوبی بود، ممنونم
حسین جان این بار میخوام انتقاد کنم!
مطلب فوق العاده با سیاه نمایی نوشته شده بود و کاملا یک طرفه بود!
تا حدودی هم تئوری توطئه توی متن دیده میشد و وصل کردن یک نظام و با صنعت سینما و بازی کاملا اشتباهه و من چون شدیدا سینمای هالیوود رو دنبال میکنم میتونم با اطمینان بگم هیچ ارتباطی بین اون فیلم ها و اون واقعه دردناک وجود نداره!
سلام راوی جان، شاید مطلبی که خوندید کاملا عجیب باشه براتون، اما حقیقته و متاسفانه باید بگم این موضوع واقعیت داره، سال هاست سینمای هالیوود و حتی اخیراً بازی های رایانه ای اونها با استفاده از تکنیک های روانشناسی سعی دارن چیزی و که بعدها قراره اتفاق بیفته رو از طریق رسانه برای بیننده و مردم عادی کنن! این موضوع باعث میشه پذیرش اتفاقی که در آینده میفته برای مخاطب عادی بشه و عموم مخاطبان این فیلم ها و بازی ها، ببیندگان غیر ایرانی (اروپایی و آمریکایی) هستن.
تمام فیلم هایی که تو صفحه اول معرفی کردیم، به وضوح سکانسی رو دارن که در اون برج های جهانی تخریب میشن! حالا یا با حمالات فرازمینی ها! یا موجودات ناشناخته، یا کشورهایی مثل کره شمالی و …. و همین مووضع موجب عادی سازی این حادثه در دیده بسیاری از مردم شده. نمونه بارز همین موارد مفهوم «زامبی» و «خون آشام» هست که اولی برای توصیف مسلمونا و دومی برای توصیف شوروی استفاده میشد و هنوزم میشه! این موارد طبیعی و به نظرم صنعت سینما، بازی و فرهنگ بین مردم ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارن. ضمن اینکه مطلب فوق تنها یه برگشت به خاطرات گذشته بود و اگر متن و به دقت خونده باشید تمامی موارد و با دلیل توضیح دادیم. همونطور که تو بقیه مطالب بخش «ناگفته های داستان بازی» توضیحات بقیه بازی ها رو هم به وضوح نوشتیم.
به هر حال قضاوت نهایی با خواننده هست و ما صرفاً اتفاقات موجود در بازی و از زوایه ای نو بررسی میکنیم. که واقعاً کار سختی هست.
وجود یه صحنه از تخریب یا انفجار مثلا برج های دوقلو توی اون فیلم ها دلیلی بر واقعیت داشتن موضوع نیست و کارکردان ها همیشه سعی میکنن با به وجود آوردن صحنه های خاص توی فیلم ها باعث جذاب تر شدن اونها بشن!
مثلا توی فیلم ها تا به حال بیشتر از ۵۰ بار برج ایفل نابود شده و سقوط کرده و این معنیش این نیست که اگه یک روزی(امیدوارم هیچ وقت اتفاق نیفته)برج ایفل نابود بشه بیایم بگیم که همه فیلم سازها میدونستن و سعی داشتن این موضوع رو عادی کنن برای مردم!
همه بناهای مهم مورد توجه فیلم ساز ها هستن و بازم یه مثال دیگه بزنم که چندین و چند فیلم در مورد حمله و تصرف کاخ سفید وجود داره و این ها جذابیت های سینما هستند و ربطی به سیاست و روانشناسی جوامع ندارن!
یا مثلا توی فیلم جنگ ستارگان ۱ کارگردان سیاره ای رو به وجود آورده بود که ۲ تا خورشید داشت و خیلی بعدها ناسا تونست سیاره ای پیدا کنه که اون هم ۲ تا خورشید داشت و تخیلات کارگردان در نهایت به واقعیت تبدیل شد و این به معنای آگاهی از آینده و …. نیست!
در مورد داستان هم وقتی به همه چیز بدبینانه نگاه کنیم طبیعتا واقعیت تاریک تر میشه و این بازی یه داستان کلی داره که به هیچ وجه عمیق نیست و خیلی سطحی روایت میشه و هدف بازیساز ارائه یه گیم پلی اکشن و سریع و البته مولتی پلیر خوب بوده و مطمئن باشید که هیچ کسی داستان یه بازی مولتی پلیر محور رو با مستند اشتباه نمیگیره و کلا هدف از بازی کردن آشنایی با واقعیت و تاثیر گذاری روی تفکر گیمر نیست و هدف فقط و فقط سرگرمی هستش!
الان شما بازی GTA رو اگه قرارباشه با همین سطح از سیاه نمایی و جانب داری بررسی کنید مطمئنا در نهایت به این نتیجه میرسید که بازی با هدف از بین بردن انسانیت و عادی کردن خشونت و مرگ طراحی شده!
بله راوی جان، شمام درست میگید، وجود یه صحنه تو یه فیلم نمیتونه دلیلی بر یه اتفاق در واقعیت باشه و درستشم همینه. اما بعضی وقت ها شیطنت هایی در این بین برای عادی سازی اون اتفاق وجود داره که اون وقت حساسیت زا است. مثلا در فیلم های ذکر شده، چرا در همه اونها به ۱۱ سپتامبر به روش های گوناگونی اشاره شده؟ چرا به صورت رازگونه و معماگونه در اکثر اون فیلم ها (که بنده دیدمشون) به مخاطب میفهمونه که یه حادثه در آینده ممکنه اتفاق بیفته!؟ زمانی شما یه چیز و عادی میتونی در نظر بگیری که پیچ و خم بهش ندن! خیلی رو راست بزنن برج و بریزن! نه اینکه تو فیلم ماتریکس تاریخ تولد نیو رو ۱۱ سپتامبر بذارن! و جالب تر اینکه چرا بعد از اون اتفاق دیگه تو هیچ فیلمی این برج و نریختن؟
یا توی تریمیناتور ۲ وقتی کاراکتر اصلی در حال فراره از دست مرد جیوه ای با کامیون هست، اززیر یه پل رد میشه که دقیقا شکل برج های دوقلو طراحی شده و بالای پل هم نوشته «Causions9-11»!! به نظرم اینها اتفاقی نیست! بنابراین به نظرم شما باید ببینی هدف از به تصویر کشیدن فلان حادثه در فلان فیلم چیه و چه مفهومی و میخواد به بیننده برسونه.
اما داستان بازی: طبیعتاً برای چنین عنوان اکشنی نمیان داستان پیچیده بسازن! اما چون هدفی از ساخت بازی برای به تصویر کشیدن گروه های مختلف دارن، برای کاهش تنش زدایی و کاهش حساسیت ها، میان حرفاشون و به صورت نماد و به صورت غیر مستقیم به مخاطب میرسونن! انتظار نداشته باشید مستقیم بگن ما با ایران مشکل داریم! خیر اینطور نیست! مثلاً تو مرحله (اگر اشتباه نکنم) دوم بازی: نیروهای آمریکایی دارن به سلیمانیه حمله میکنن، در صورتی که زیر دست فرمانده نقشه بصره هست! چرا؟! یا اینکه چرا اسمی کاراکترهای ایرانی با «ال» شروع میشه!؟ تو مرحله حمله به تهران، هدف از نوشتن جمله «دگرگونی از اینجا آغاز میشود» چیه؟! چرا توی شه صندوق صدقاتی با یه حالت خاص دیده میشه؟! چرا بعد از حمله به بانک های ایرانی تو مرحله تهران، در صدونق های بانک فقط دلار دیده میشه!؟ و چرا نیروهای آمریکایی فکر میکنن بمب توی بانکه!؟
این سوالات به ظاهر سطحی و مسخره، کلی حرف پشتشه، اینا همش نماده و قراره پیامی به مخاطب بده، وقتی دلار و بمب و تو بانک مرکزی میذارن، یعنی اینجا جایی که شرارت ازش شروع میشه و باید نابود بشه و …..
نکته مهم دیگه استفاده از رنگ ها در بازیه که در صفحه دوم توضیح دادم، چه دلیلی داره مناطقی که عمدتاً نیروهای مثلاً ایرانی توشن به صورت قرمز رنگ باشه؟! این بازی علی رغم اکشن ساده اش خیلی حرف واسه گفتن داره که من واقعا به خیلی هاش اشاره نکردم، چون همینشم شک دارم کسی درست و کامل بخونه!
به هر حال نگاه من بدبینانه نیست، من سعی میکنم نگاه غربی ها به ایران در زمینه بازی ها رو به مخاطب نشون بدم، مخاطبی که واقعا با این موارد آشنا نیست و بعضاً به جای تفکر تو این زمینه، سریع جبهه گیری میکنه و میگه اینا اشتباست.
حسین جان من کامنت ها و مطلب رو کامل خوندم ولی همچنان نظرم اینه که این مطلب با سیاه نمایی شدید نوشته شده ولی در جواب به این سوال که چرا ۱۱ سپتامبر توی فیلم ها به شکلی محصوص یا نامحصوص وجود داره هم بگم که:
شما توی خیلی از فیلم ها نیاز داری از تاریخ مشخصی برای موضوعات مختلفی استفاده کنی و حالا هر سال کلی فیلم ساخته میشه و نویسنده باید برای بعضی از اتفاقات تاریخی رو مشخص کنه و حالا اینکه این اتفاق در این تاریخ افتاده میتونه به صورت کاملا تصادفی باشه یا اینکه تروریست ها از این فیلم ها یا حتی تاریخ اشاره شده توی فیلم الهام گرفته باشن و توی واقعیت اون عمل یا اتفاق رو تکرار کرده باشن!
شما هر فیلمی رو ببینید ممکنه تاریخ های مشخصی رو توی فیلم بهش اشاره کنن مثل تاریخ سرقت یا حمله یا…. ولی این تاریخ ها به صورت تصادفی یا دلایل خاص نویسنده و کارگردان مشخص میشه و هیچ عادی سازی در کار نیست
مثلا ممکنه کارگردان از تاریخ تولد یا ازدواج یا هر چیزی که بهش تعلق خاطر داره استفاده کنه
در کل صحبتم اینه که به هیچ وجه تفکر شخص شما در مورد سینمای آمریکا درست نیست و کاملا در اشتباهی و این رو به این دلیل میگم که سالهاست سینمای آمریکا رو دنبال میکنم
در مورد بازی هم بگم که سازنده بازی اگه اشتباه نکنم استدیو سوئد DICE بوده و واقعا شناخت اونها از ایران به شدت پایین هست و به دلیل پرداخته نشدن در رسانه هاشون به ایران تصویر کاملا اشتباهی رو از ما دارن و طبیعتا وقتی بازی یا فیلمی با محوریت ایران ساخته میشه همیشن شناخت ناقص و اشتباه باعث به وجود اومدن اون سوالات توی ذهن شما میشه!
برای درک بهتر این موضوع باید با تفکر مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی در مورد ایران آشنا بشی تا بتونی به راحتی خیلی از این موضوعاتی که برات سوال هستن رو درک کنی!
از وقتی که برای خوندن نظرات و متن گذاشتی تشکر میکنم، اما:
هیچ وقت نمیشه ۱۰ تا تاریخ (مثلا ۹.۱۱) توی بیش از ۱۰ تا فیلم به صورت اتاقی استفاده بشه و موضوع همه اون فیلم ها هم سقوط برج باشه! یه یه کم عجیبه! مورد دوم اینه که کلا یهودیان و مخصوصاً فراماسونرها علاقه عجیبی به نماد نگاری دارن و تو تمامی تولیدات بازی و فیلمشون از این نمادها برای رسوندن پیغام به مخاطب استفاده میکنن که خودش کلی مفهوم داره! (مثلا دلار آمریکا) و ….
بیاید از یه زاویه دیگه در مورد تفکر من به سینمای آمریکا نگاه کنیم: بذار به این نکته اشاره کنیم و این سوال و مطرح کنیم که آیا شمایی که سال هاست این سینما رونگاه میکنی، صرفاً از روی سرگرمیه؟ یا با نگاه تحلیل محور یا نگاهی وطن پرستانه یا در نهایت نگاه طرفدار گونه به این سینما نگاه میکنید؟ اگر نگاهتون مورد آخره، این بحث نتیجه ای نداره، چون شما در هر صورت طرفدار این سینمایید و نمیتونید لایه های پنهان موجود در کارهای سینمایی هالیوود رو ببینید. من به شخصه سعی میکنم فیلم های هالیوود رو از زاویه دیگه نگاه کنم، بر خلاف عقیده ای که در مورد سینمای هالیوود و صرفاً نقد سطحی این فیلم ها وجود داره، باید بگم بسیاری از فیلم های این صنعت، عمدتاً بر پایه اعتقادات مذهبی یهودی ساخته میشه و به همین دلیل پر از نمادهای مختلف برای اشاره به موارد مختلفه.
به هر حال در این مورد تنها توصیه من به شما اینه که فیلم ها رو از زاویه جدید نگاه کنید. خیلی عجیبه که هر وقت از این زوایه به این فیلم ها و بازی ها پرداخته میشه، به جای تامل و تفکر تو این مدل نقادی، صدای اعتراضات عده ای بلند میشه! بهتره تو این مورد کمی تفکر کنید، آثار سینمایی پر از نماد هالیوود محدود به این چند تا فیلم و بازی ای که گفتم نیست، این موارد اونقدر زیاده که برای هر کدومش میشه یه کتاب نوشت و شما هم میتونی با بر چسب «توهم توطئه» به نویسنده نگاه کنی! البته با تغییر زاویه نگاهتون میتونید این موارد و بهتر ببینید!
در مورد سازنده بازی هم تنها میتونم بگم ما تو عصر انفجار اطالاعاتی زندگی میکنیم، همینطور که از توی این بازی و اساسین کرد و …. این همه نماد در اومده، یعنی با یه کلیک و یه بررسی ساده میشه به خیلی چیزا رسید. احتمالاً شما سازندگان بازی و احمق فرض کردید! اونا با یه کلیک تو اینترنت بدون محدودیت و بسیار پر سرعتشون میتونن هزاران خط اطلاعات و سند تاریخی معتبر در مورد ایران و تفاوت فرهنگ و ایران و اعراب و … بدست بیارن! پس این حرف شما که میگید شناختی از ایران ندارن خیلی ساده لوحانه و سطحی به نظر میرسه.
بنابراین نظ ربنده اینه که بهترین حالت برای درک بهتر این موراد اینه که زاویه نگاهتون رو به عنوان یک بی طرف به این قضیه تغییر بدید و از زاویه ای نو به اون نگاه کنید.