همیشه برای داشتن یک سیستم خوب به ایده های مناسبی نیاز داریم بتوانیم عناوین مد نظرمان را با فریم ریت مناسبی اجرا کنیم. نکته مهمی که این وسط وجود دارد مقدار حافظه مورد نظری است که باید بتواند بازی را به درستی اجرا کند. اگر حافظه ویدئویی شما کم باشد، مقدار حافظه مورد نیاز ما از روی حافظه رم سیستم جبران میشود و اگر حافظه رم سیستم کم باشد، با مشکلات مختلفی مواجه میشویم که یکی از آنها میتواند مشکل افت فریم ناشی از کمبود پهنای باند باشد.
ما تا به حال بنچمارک عناوین مختلفی را در سایت منتشر کردیم که در بخش «بنچمارک بازی ها» قابل دسترس است. عناوین مختلفی که در جدول زیر میبینید، همگی به نوعی یک راهنمای خرید مناسب برای اجرای بازی های مختلف محسوب میشوند که با مطالعه و بررسی آنها میتوانید به یک اجماع کلی در خرید سیستم مورد نظرتان برسید.
جدول بنچمارک های مهم ارائه شده در Guard3d.com
در این بررسی، مجموع فریم ریت ۱۶ بازی فوق روی کارت های گرافیک مختلف و در رزولوشن های متفاوت جمع بندی شده و هر کدامشان در بنچمارک هایی که در ادامه میبینید نمایش داده شده است. ما پیش از این مقالات راهنمای متعددی برای خرید مناسب سیستم گیمینگ منتشر کردیم که از جمله آنها میتوانیم به «انتخاب سیستم بازی ۱۲۰ هرتزی»؛ «سیستم مناسب برای اجرای ۴K» و حتی راهنمای فنی «بهترین مانیتورهای مخصوص بازی برای کنسول ها» اشاره کنیم که میتواند نکات بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار دهد.
اجرای بازی با رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰
انتظار دیدن کارت های قدرتمندی مثل GTX 1080 و GTX 1070 و حتی نسخه GTX 1080 SLI در رده اول چیزی عجیبی نیست. در رده کارت های گرافیک تک هسته ای مناسب رزولوشن ۱۰۸۰p میتوانیم به دو شاهکار گران قیمت GTX 1080 و GTX 1070 و حتی GTX 980 Ti اشاره کنیم.
در جبهه رقیب هم میتوانیم به کارت نسل قبلی Radeon R9 Fury X و حتی Radeon R9 Nano اشاره کنیم که در کل مجموع ۱۶ عنوان بالا موفق شده حداقل ۱۳۹۶ و حداکثر ۱۷۲۵ فریم رندر کند که به طور میانگین بیش از ۱۰۰ فریم در هر بازی را شامل میشود. نکته جالب توجه این جدول حضور Radeon RX 480 در رده هشتم و سیزدهم رده بندی رزولوشن ۱۰۸۰p است که در حالت اورکلاک شده، حداقل فریمی معادل ۱۴۱۵ و حداکثر ۱۶۴۴ فریم در ۱۶ بازی فوق رندر کرده که به طور میانگین رقمی معادل ۹۰ فریم بر ثانیه است. این مقدار برای اجرای تمام عناوین روز با رزولوشن ۱۰۸۰p کافی است.
اجرای بازی با رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیش رو بودن کارت گرافیک GTX 1080 با پیکربندی امری طبیعی است و پس از آن هم شاهد قدرت نمایی دو کارت Radeon R9 Nano و نسخه اورکلاک شده Radeon R9 Fury X کمپانی AMD هستیم. بنابراین اگر بخواهیم بهترین کارت های گرافیک تک هسته مناسب روزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ را برای اجرای ۱۶ بازی فوق انتخاب کنیم، در رده اول به کارت گرافیک GTX 1080، رده دوم به عنوان یک کارت به صرفه GTX 1070 و در رده های سوم و چهارم نیز به دو کارت Radeon R9 Nano و نسخه اورکلاک شده Radeon R9 Fury X میرسیم.
اجرای بازی با رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰
رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰ را میتوانیم سنگین ترین رزولوشن برای اجرای بازی های مختلف بدانیم که بار پردازشی را دو چندان میکند. در این بخش از کارت هایی با دو هسته گرافیکی و یا پیکربندی های SLI و CrossFire هم استفاده شده تا مقدار فریم ریت مودر نیاز این رزولوشن بدست بیاید. مقدار فریم ریت بدست آمده در مجموع ۱۶ بازی نصف شده، با این حال ترکیب کارت های مناسب اجرای این رزولوشن مطابق همان چیزی است که در دو بنچمارک قبلی دیدیم. این جدول به خوبی به شما نشان میدهد که شما برای اجرای ۱۶ عنوان جدول بالای این صفحه، به چه کارت های گرافیکی نیاز دارید تا بتوانید حداقل و حداکثر فریم ریت مورد نیازتان را دریافت کنید.
فاکتور فریم به ازای هر دلار (ریال/تومان) مصرفی
کارت های این بنچمارک بر اساس حداقل قیمت هر کارت در بازار در نظر گرفته شده است. البته قیمت ها ممکن است در ماه های مختلف متفاوت باشد. این بنچمارک بهترین هزینه ممکن به ازای هر دلار برای دریافت هر فریم را نشان میدهد. بدین معنا که با هزینه کردن هر ۱ دلار چه مقدار فریم میتوانیم بدست آوریم!؟ برای این کار کل فریم ریت کارت های فوق در ۱۶ بازی جدل ابتدای این مقاله تقسیم شده تا مشخص شود به ازای هر دلاری (ریال/تومان) که مصرف میکنیم چه قمدار فریم ریت میتوانیم بدست بیارویم!؟
مثلاً با دقت در بنچمارک فوق میتوانید ببینید که نسخه اورکلاک شده Radeon R9 Fury X در مجموع ۱۶ بازی و در تمامی رزولوشن های مختلفی که رد بالای مشاهده کردید، موفق شده ۱۰۱۰ فریم رندر کند. این مقدار به طور میانگین رقمی معادل ۶۳.۱۲۳ فریم در هر بازی را شامل میشود. یعنی اینکه با خرید نسخه اورکلاک شده کارتی مثل Radeon R9 Fury X، به نوعی در لبه پرتگاه حرکت میکنید و ممکن است در اجرای همان ۱۶ بازی با هر سه روزولشن با مشکلاتی مواجه شوید و حتی اندکی افت فریم را حس کنید.
از نظر این بنچمارک، خرید کارت گرافیک Radeon R9 Nano و نسخه معمولی کارت گرافیک Radeon R9 Fury X به صرفه تر از خرید کارت گران قیمتی همچون GTX 1070 برای هر سه رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰، ۲۵۶۰×۱۴۴۰ و ۱۹۲۰×۱۰۸۰ محسوب میشود. بنابراین با هزینه ای کمتر و خرید یک کارت قدیمی تر مثل Radeon R9 Nano، میتوانید به نسبت GTX 1070 فریم ریت مناسب تری بدست بیاورید و از عناوین بیشتری لذت ببرید.
کل فریم ریت / قیمت در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰
همانطور که در بنچمارک فوق میبینید، بهینه ترین کارت گرافیک متنساب با این فریم، بر مبنای هزینه هر دلار (ریال/تومان) مصرفی Radeon RX 470 کمپانی AMD و GeForce GTX 1050 کمپانی انویدیا است. البته ممکن است کارت گرافیک GTX 1050 در برخی مواقع برای اجرای این رزولوشن از قدرت کافی برخوردار نباشد. در این صورت میتوانید از GTX 1060 به عنوان بهینه ترین گزینه جایگزین استفاده کنید. کارتی که در این بنچمارک در رده سوم قرار گرفته و از نظر فاکتور فریم به ازای هر دلار (ریال/تومان) مصرفی یک پیشنهاد وسوسه کننده است.
در کنار پیشنهادهای بالا، Radeon RX 480 نیز به عنوان یک کارت ارزان، سریع و قدرتمند میتواند یک جایگزین بسیار عالی برای پیشنهادهای فوق محسوب شود که تا اینجای کار و در مقالات مختلف، به طور مفصل در موردش نوشتیم.
کل فریم ریت / قیمت در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰
GTX 1070 انویدیا کمترین کارتی است که برای فاکتور فریم ریت به ازای هر دلار (ریال/تومان) در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ میتوانیم معرفی کنیم. این کارت در همه بازی های تست شده موفق شده به طور میانگین ۲۵ فریم رندر کند که رقم خوب و قابل قبولی است و یکی از بهترین گزینه ها برای اجرای متوسط بهترین فریم ریت برای هر سه رزولوشن مسحوب میشود.
کل فریم ریت / قیمت در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰
اما اگر بخواهیم در این فریم از فاکتور فوق استفاده کنیم، بهترین گزینه ما شاهکار GTX 1080 انویدیا خواهد بود. کارتی که میتواند بهط ور میانگین تا ۴۰ فریم در هر سه رزولوشن برای ۱۶ عنوان فوق رندر کند.
عملکرد کلی پردازنده در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰
در این بخش، همانطور که از نامش پیداست، بهترین عملکرد پردازنده مورد ارزیابی قرار گرفته تا در مجموع کل ۱۶ بازی، بهترین پردازنده ای که میتواند بیشترین فریم را تولید کند، مشخص شود. همانطور که در تصویر بالا میبینید، پردازنده Intel Core i7-6700 کمپانی اینتل، به عه عنوان یکی از بهترین پردازنده های خانواده اسکای لیک «Skylake» با ۴ هسته فیزیکی و پشتیبانی از حافظه های رم DDR4 و DDR3L موفق شده در رده اول این بنچمارک قرار بگیرد.
Intel Core i7-6700 از سوکت LGA 1151 استفاده میکند و با استفادهن از تراشه گرافیکی نصب شده بر روی خودش میتواند از رزولوشن ۴۰۹۶×۲۳۰۴ پشتیبانی کند. نکته قابل توجه این پردازنده پشتیبانی از فناوری Hyper-Threading است و در حال حاضر از قیمتی معادل ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان در بازار داخلی برخوردار است.
فاکتور قیمت به عملکرد در پردازنده
پردازنده های این بنچمارک بر اساس متوسط حداقل قیمت هر پردازنده به ازای قدرت تولید هر فریم دسته بندی شده اند. به عبارتی؛ این بنچمارک نشان میدهد که به ازای هر دلار (ریال/تومان) مصرفی چه مقدار فریم ریت میتوانید بدست بیاورید. در این بنچمارک؛ مجموع کل فریم ریت هر پردازنده به ۱۶ بازی ابتدای مقاله تقسیم شده اند تا میانگین فریم به ازای هر دلار (ریال/تومان) مصرفی محاسبه شود.
کل فریم ریت / قیمت در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰
پردازنده AMD FX-4300 را میتوانیم بهینه ترین خرید ممکن برای بدست آوردن مناسب ترین فریم ریت تولید شده بدانیم. در رده دوم نیز، همانطور که در بنچمارک مشاهده میکنید، میتوانیم پردازنده AMD FX-6100 را به عنوان یکی از بهینه ترین پردازنده های موجود در ۱۶ باز ابتدای مقاله معرفی کنیم که هنوز هم میتوانید در برخی از فروشگاه ها آن را پیدا کنید. برای رده سوم نیز؛ پیشنهاد ما پردازنده AMD FX-6300 است که به لطف هنر نمایی AMD FX-6100 در این جایگاه قرار گرفته است.
بهترین کارت ها در مصرف حافظه ویدئویی
در این بنچمارک، مقدار متوسط مصرفی حافظه ویدئویی هر کارت مد نظر قرار گرفته است. این بنچمارک نشان میدهد زمانی که شما هر کدام یک از ۱۶ بازی فوق را با رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ اجرا میکنید، به طور میانگین به ۴ گیگابایت حافظه ویدئویی نیاز دارید. این مقدار در برخی مواقع تا ۷ گیگابایت هم افزایش پیدا میکند. اما با تغییر حالت به رزولوشن ۲K یا ۲۵۶۰×۱۴۴۰ با مصرفی معادل ۴.۵ گیگابایت بر ثانیه مواجه میشویم که حداکثر به ۸ گیگابایت هم میرسد.
در حالت ۴K نیز میانگین مصرف حافظه ویدئویی سیستم در ۱۶ بازی فوق چیزی معادل ۵.۵ گیگابایت است که در بدترین حالت ممکن، این رقم به ۸ گیگابایت بر ثانیه نیز خواهد رسید.
بهترین پردازنده ها در مصرف حافظه رم
با گذر از بحث حافظه ویدئویی به قسمت حافظه رم میرسیم که بخش بسیار مهمی است. لازم به ذکر است که اکثر عناوین مهم و بزرگ و سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴ شمسی)؛ به طور میانگین به ۸ گیگابایت حافظه رم سیستمی نیاز داشتند تا بتوانند پهنای باند مورد نیاز سیستم را فراهم کنند. اما در سال ۲۰۱۶ میلادی، اگر میخواهید در اجرای عناوین مختلف به مشکل کمبود پهنای باند و مشکل پارگی فریم برخورد نکنید، بهتر است حداقل ۱۲ گیگابایت حافظه رم بخرید و آنها را به صورت دو کاناله روی سیستم نصب کنید.
سخن پایانی: انتخاب کارت های گرافیک بهینه
برای انتخاب کارت گرافیک مناسب با بودجه ای که در اختیار دارید، ما در این بخش سه کارت را معرفی میکنیم. اما به یاد داشته باشید که معرفی این سه کارت فقط یک قسمت از پازل سیستمی است که قرار است بخرید. این پازل شامل بخش های مختلفی است که هر کدامش باید به دقت خریداری شود. در حال حاضر برای بعضی کاربران، اجرای رزولوشن ۴K اولویت اول است تا پز اجرای بازی روی بالاترین کیفیت ممکن را به دوستانشان بدهند! اما مانیتوری که بتواند از این رزولوشن پشتیبانی کند و حتی کارتی که بتواند آن را به خوبی پردازش کند، خودش داستانی دارد به درازای شب!
یکی از نکاتی که شاید برای خرید مانیتورهای ۴K ندانید، کانکتورهای Display Port و HDMI 2.0 است. البته فکر استفاده از DVI خدا بیامرز برای ۴K را از ذهنتان خارج کنید! DVI نهایت رزولوشنی که میتواند منتقل کند، رقمی معادل ۲۵۶۰×۱۶۰۰ پیکسل با حداکثر سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه است! نه بیشتر! این در حالی است که کانکتوری همچون Display Port 2.1 میتواند تصاویر ۴K را با ۶۰ فریم (۶۰ هرتز) در ثانیه پخش و منتقل کند. البته اوضاع کمی پیچیده تر از این حرف هاست!
کابل های Display Port در دو مدل Multi-Stream Transportیا (SMT) و Single-Stream Transport یا (SST) تولید و عرضه شدند! مدل اول میتواند تصاویر ۴K را با نرخ نو سازی ۶۰ فریم بر ثانیه یا ۶۰ هرتز منتقل کند و مدل دوم هم میتواند تصاویری با نرخ نوسازی ۳۰ فریم در ثانیه یا همان ۳۰ هرتز را منتقل کند. همین حالت در HDMI هم صادق است! بدین صورت که اگر نمیتوانید از HDMI دل بکنید! با تهیه HDMI 1.4 میتوانید تصاویر ۴K را نهایتاً با نرخ نوسازی ۳۰ فریم بر ثانیه ببینید!
این مقدار به شدت آزار دهنده خواهد بود و بارها با افت سرعت فریم حتی در ویندوز مواجه خواهید شد! به همین دلیل ما استفاده از HDMI 2.0 را پیشنهاد میکنیم که از صدای چند کاناله هم پشتیبانی میکند. در زمینه کارت گرافیک نیز باید اشاره کنیم که کارت های قدرتمند نسل قبلی همچون ن GTX Titan 6GB انویدیا و Radeon R9 290X کمپانی AMD؛ علی رغم تبلیغات فراوان انویدیا و AMD برای اجرای رزولوشن ۴K مناسب نیستند. بنابراین برای اجرای ۴K به کارت هایی پس از این دو نیاز داریم تا بتوانند از پس ۴K بر بیایند.
اگر برای اجرای بازی های رزو با رزولوشن ۴K از تلویزیون های گران قیمت استفاده میکنید، پیشنهاد میکنیم مقاله «راهنمای خرید تلویزیون های ۴K Ultra HD» را مطالعه کنید تا با دید بازتری بتوانید محصول مناسب تری بخرید که هم برای بازی مناسب باشد و هم کاربردهای متفاوتی در زمینه های مختلف را شامل شود.
بهینه ترین کارت گرافیک برای اجرای رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰
بهنیه ترین کارت گرافیک مناسب اجرای این رزولوشن Radeon RX 470 کمپانی AMD است که به عنوان یک کارت میان رده «Mid-Range» و ۴ گیگابایت حافظه ویدئویی میتواند در این رزولوشن خوش بدرخشد. Radeon RX 470 با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری تولید شده و از DirectX 12.0 نیز پشتیبانی میکند. کارت گرافیک Radeon RX 470 در حالت پایه با فرکانس ۹۲۶ مگاهرتز اجرا میشود و کاربر میتواند بنا بر نیازیش آن را تا فرکانس ۱۲۰۶ مگاهرتز افزایش دهد. ما نیز همچون سایت مرجع؛ کارت Radeon RX 470 را به عنوان یکی از بهترین و خوش قیمت ترین کارت های مناسب برای اجرای رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ به همه بازیبازان توصیه میکنیم.
بهینه ترین کارت گرافیک برای اجرای رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰
از نظر فاکتور قیمت به عملکرد برای اجرای بازی در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ به کارت گرافیک خوش نام GTX 1070 انویدیا میرسیم. کارتی که از منظر فاکتور قیمت به عملکرد در این رزولوشن ۲K، در بین رقبایی همچون Radeon R9 Nano، Radeon R9 Fury X، کارت گرافیک GTX 980 Ti و حتی برادر بزرگترش یعنی GTX 1080 بهترین پتانسیل را در خودش جای داده و میتواند در این رزولوشن بهترین عملکرد را با توجه به قیمتش به همراه داشته باشد.
بهینه ترین کارت گرافیک برای اجرای رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰
برای اجرای بازی در رزولوشن ۴K، ما به چیزی بیش از یک کارت بهینه نیاز داریم و در بهترین حالت ممکن به دو جفت GTX 1080 میرسیم که به صورت SLI به هم متصل شده اند. البته به نظر میرسد استفاده از یک جفت GTX 1080 نیز راه حل مناسبی است. اما در برخی عناوین موجود در بازار برای اجرای رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰ یا همان ۴K با افت فریم مواجه میشود. بنابراین بهینه ترین حالت برای ۴K استفاده از دو جفت GTX 1080 انویدیا است.
حسین پس به نظر تو بهترین گزینه gtx 1050 ti oc است یا نه؟
بستگی به بودجه شما داره
پس الان gtx 1050 ti مقداری از rx 460 بهتره و rx 470 هم که گران است پس بهترین گزینه gtx 1050 است
الان شما می دونید پایین ترین قیمت کارت گرافیک rx 470 چنده یا در چه حدودی است چون به من گفتند یک میلیون دویست تومن ممنون
من گفتم ۴۶۰ و بهتر از اون ۴۷۰. ولی قیمت ها بسیار متغیره و من از قیمت اهی جدید اطلاع دقیقی ندارم
کارت گرافیک rx 470 خیلی گرانتره و rx 460 هم که ضعیف تره مگه قیمت این دو چنده ؟
قیمت این دو و مخصوصاً دومی حدود همون چیزیه که شما میخواید و البته اونقدر عهم که فکر میکنید ضعیف نیست
سلام می خواستم نظر شمار رو بدونم بهترین کارت گرافیک زیر ۷۵۰ تومن کدومه؟و آیا مارک بر روی کیفیت کارت گرافیک تاثیر میذاره و اختلاف قیمت از روی همینه؟
سلام دوست عزیز. بهتر با تجه به هزینه ای که میخواد انجام بدید، برید سمت کارت های سری AMD RX 460 و RX 470 که هم مقرون به صرفه هستن و هم مناسب نیاز شما. در مورد بخش دوم سوالتون هم بله، برند های مختلف کیفیت متفاوتی دارند.
سلام می خواستم بدونم اگه gtx 1050 ti بخرم تا کی می تونه بازی های روز رو اجرا کنه
سلام. زمان مشخصی رو نمیشه اعلام کرد! سرعت رشد کیفیت گرافیکی بازی ها شامل فاکتورهای مختلفی میشه که تقریبا غیر قابل پیش بینه. ولی حداقل تا ۲-۳ سال تقریبا راحت هستید.