Need for Speed: Payback جدیدترین عنوان از سری Need for Speed است که شما را به دنیای زیر زمینی Fortune Valley هدایت میکند تا با خلافکارانی درگیر شوید که رحمی به حال شما ندارند. اینبار داستان بازی فراتر از مسابقاتی معمولی است و هر چند هنوز هم با یک داستان سطحی طرفیم، اما سازنده بازی سعی کرده با عنصر خیانت عمق مناسبی را به بازی ببخشد و فضای سیاهی مملو از خیانت و حسادت را برای رقابت با دیگر گروه ها برای بازیباز فراهم کرده تا شاید او را درگیر جوی ترسناک کند که البته خیلی هم موفق نبوده است.
اما اگر در کنار عنصر خیانت، انگیزه انتقام را قرار دهیم و سپس چاشنی کارتل مواد مخدر The House را به آن اضافه کنیم، آن وقت شاید بخش داستانی بازی را کمی جذاب تر از یک بازی صرفاً مسابقه ای ببینیم که بازیباز را بی هدف در میدان بازی رها میکند! The House بزرگترین کارتل خلاف مواد مخدر ایالت شماست و مدیریت تمام کازینوهای شهر و همچنین گروه های خلافکاری را بر عهده گرفته و آنقدر خطرش زیاد شده که با نفوذ در اداره پلیس ایالت شما، بسیاری از پلیس های بی وجدان و فاسد را به نفع خودش خریداری کرده تا به ایالت شما حکومت کند!
شما به همراه ماشینی که در اختیار دارید، در مرکز تمام اتفاقات Need for Speed: Payback قرار گرفته اید و میتوانید همچون نسخه های گذشته با بروز رسانی و ارتقا ماشینی که در اختیار دارید، لحظات جذابی را برای خودتان رقم بزنید، بلکه شاید خاطرات گذشته را مجدداًً تجربه کردید! Need for Speed: Payback از موتور گرافیکی Frostbite Engine 3.5 استفاده میکند. موتور گرافیکی قدرتمند و معروفی که توسط استدیو EA Digital Illusions CE برای بازی های داخلی خودش توسعه پیدا کرده و در عناوین دیگری که Electronic Arts روی آنها سرمایه گذاری کرده استفاده شده است.
عنوان Battlefield: Bad Company سال ۲۰۰۸، اولین بازی مهمی بود که توسط این موتور ساخته شد و با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. موتوری که بر پایه نسخه ای بسیار قدیمی از موتور گرافیکی Refractor Engine ساخته شده که آن موتور هم برای تولیدات داخلی استفاده میشد. این موتور در نسخه های مختلف ارائه شده و تیم سازنده برای نسخه موبایل نیز نسخه Frostbite Go را رونمایی کرده که تا به حال در محصولات محتلفی از استفاده شده است. Frostbite Engine در واقع یک باندل بزگ است که خودش شامل موتور گرافیکی مجزا، موتور صوتی مجزا و چندین موتور جانبی دیگر میشود که همگی آنها تحت عنوان Frostbite Engine با یکدیگر در ارتباط هستند.
این موتور گرافیکی قدرتمند از پلتفرم های مختلفی همچون DirectX 9, DirectX 10, DirectX 10.1 و DirectX 11 پشتیبانی میکند و نسخه جدیدتر آن میتواند از تمامی کتابخانه های DirectX 12.1 نیز پشتیبانی کند. اعلام شده که این موتور برای پردازنده های چند هسته ای «Multi-Core Processors» به خوبی بهینه شده است و میتواند محیط های قابل تخریب مبتنی بر فیزیک مناسبی را پدید آورد که نمونه آن را در عناوین ساخته شده با این موتور دیده ایم. Frostbite Engine به خوبی میتواند از فناوری های پیشرفته ای همچون نور پردازی داینامیک «Dynamic Lighting»؛ سیستم سایه زنی مبتنی بر HBAO؛ ویژگی Procedural Shading و Post-Effects ها یا اثرات پس پردازشی مختلف پشتیبانی کند.
این موتور گرافیکی میتواند از حداکثر فضایی به ابعاد ۳۲×۳۲ کیلومتر مربع و حدود ۴×۴ کیلومتر فضای باز پشتیبانی کند که برای یک بازی رقم فوق العاده ای است. به علاوه؛ گفته شده حداثکر عمق میدان «Distance Drawing» دیدی که میتوان با این موتور گرافیکی مشاهده کرد، تا افق است. از طرفی به خاطر استفاده از یک موتور صوتی اختصاصی دیگر سازنده بازی نیازی به استفاده از برنامه های تخصصی صدا همچون EAX را حس نخواهد کرد و میتواند تمامی اصوات مورد نیازش را با موتور صوتی داخلی Frostbite Engine فراهم کند.
تنظیمات گرافیکی بازی Need for Speed: Payback
Need for Speed: Payback از رنج وسیعی از تنظیمات گرافیکی استفاده میکند و تمامی تست های انجام شده به صورت استاندارد و با استفاده از نرم افزار MSI Afterburner روی سه رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ ،۲۵۶۰×۱۶۰۰ و ۳۸۴۰×۲۱۶۰ و با بالاترین سطحح ممکن انجام شده است (به صورت پیش فرض با سطح کیفی Maximum).
در مورد نرخ نوسازی و فریم ریت مقالات متعددی در سایت موجود است و من پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این موضوع مقالاتی همچون «بهترین مانیتورهای مخصوص بازی برای کنسول ها»؛ «فریم ریت چیست؟ هر آنچه درباره فریم ریت باید بدانید (۱)»؛ «راهنمای خرید | سیستم مناسب برای اجرای ۴K»؛ «انویدیا G-Sync چیست؟!»؛ «راهنمای خرید | انتخاب سیستم بازی ۱۲۰ هرتزی» و حتی «راهنمای خرید | سیستم مناسب برای اجرای ۴K» را بخوانید تا اطلاعات فنی مناسبی برای جمع آوری یک سیستم خوب بدست آوریدضضضضض.
بنچمارک Need for Speed: Payback در رزولوشن های ۱۹۲۰×۱۰۸۰؛ ۲۵۶۰×۱۴۴۰؛ ۳۸۴۰×۲۱۶۰
در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: برای دریافت میانگین حداقل ۲۵ فریم میتوانید از دوکارت Radeon RX level 460 یا GeForce GTX 1050 Ti استفاده کنید. اگر مقدار فریم ریت شما کمتر از ۲۵ فریم نباشد میتوانید از کارت های رده پایینی همچون Radeon R9 380X یا GeForce GTX 1050 Ti برای اجرای بازی استفاده کنید. اما برای دریافت ۶۰ فریم در این رزولوشن پیشنهاد میشود از Radeon RX 480 و GeForce GTX 980 استفاده کنید.
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: در این رزولوشن نیز همچون رزولوشن بالا میتوانید برای دریافت میانگین ۲۵ فریم از حداقل کارت هایی همچون Radeon R9 380X یا GeForce GTX 960 استفاده کنید. اگر مقدار فریم ریت شما کمتر از ۲۵ فریم نباشد میتوانید از کارت های میان رده قدرتمندی همچون Radeon R9 290 و GeForce GTX 780 Ti هم برای اجرای بازی استفاده کنید. اما برای دریافت ۶۰ فریم و بیشتر نیز میتوانید از دو کارت گرافیک Radeon RX Vega 56 و GeForce GTX 1080 استفاده کنید که بررسی هر دوی آنها در سایت موجود است.
در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: برای دریافت ۲۵ فریم در این رزولوشن میتوانید از حداقل کارتی همچون Radeon R9 Nano و GeForce GTX 980 Ti استفاده کنید. اگر مقدار فریم ریت شما کمتر از ۲۵ فریم نباشد میتوانید از کارت های میان رده قدرتمندی همچون Radeon RX Vega 56 یا GeForce GTX 1070 هم برای اجرای بازی استفاده کنید.
بنچمارک حافظه ویدئویی Need for Speed: Payback
این تست با نرم افزار MSI Afterburner و در دو رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ و ۲۵۶۰×۱۴۴۰ انجام شده که نتایج آن را در زیر میبینید.
در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: مقدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۳ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۲۵۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت نیز همان ۲۷۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۳۰۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۳۱۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۱ گیگابایت معادل ۳۲۰۰ مگابایت خواهد بود.
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: مقدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۳ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۲۷۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت معادل ۳۲۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۳۵۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۳۶۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۱ گیگابایت معادل ۳۸۰۰ مگابایت خواهد بود.
در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: قدار مصرف حافظه ویدئویی کارت گرافیکی با ۳ گیگابایت حافظه ویدئویی معادل ۳۰۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت معادل ۳۷۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۴۹۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت معادل ۴۹۰۰ مگابایت و در نهایت با ۱۱ گیگابایت معادل ۵۴۰۰ مگابایت خواهد بود.
بنچمارک پردازنده Need for Speed: Payback
تست پردازنده در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ با دقت ۹۹ درصدی انجام شده و عملکرد پردازنده معادل بنچمارک زیر است. نتایج تست پردازنده نشان میدهد که عنوان Need for Speed: Payback به طور مطلوبی از حداکثر ۱۶ رشته محاسباتی «Computing Threads» استفاده میکند. البته مشکلات مختلفی در زمینه پردازش بازی توسط پردازنده وجود دارد که احتمالاً در بروز رسانی های مختلف بر طرف میشود. مقدار استفاده Need for Speed: Payback از ۴ هسته پردازشی بسیار خوب است، اما در بسیاری از موارد نمیتوانید از یبشتر از ۸ رشته محاسباتی «Computing Threads» استفاده کند که ممکن است در برخی سیستم های متوسط مشکلاتی ایجاد کند.
بنچمارک مصرف حافظه Need for Speed: Payback
تست حافظه رم بازی روی سیستمی متشکل از پردازنده Intel Core i7-5960X نسل هازول «Haswell-E» انجام شده که برای سوکت LGA 2011-3 عرضه شده و از فرکانس کلاک ۳۰۰۰ مگاهرتزی استفاده میکند. این پردازنده میتواند از ۱۶ گیگابایت حافظه DDR4 با فرکانسس کاری ۲۴۰۰ مگاهرتز پشتیبانی کند. این بنچمارک نشان میدهد در صورتی که بازی را با حداکثر تنظیمات گرافیکی اجرا کنید، به حداقل ۵ گیگابایت حافظه رَم در تمامی حالت ها نیاز خواهید داشت.
در رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰: مصرف حافظه بر روی تراشه گرافیکی «GPU» سیستمی با ۳ گیگابایت حافظه رَم معادل ۹۰۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت حدود ۸۸۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۹۲۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت ۹۱۰۰ مگابایت و در نهایت در کارت گرافیکی با ۱۱ گیگابایت حافظه رم سیستمی حدود ۱۰.۲۰۰ مگابایت مصرف حافظه سیستمی را تجربه خواهیم کرد.
در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰: مصرف حافظه بر روی تراشه گرافیکی «GPU» سیستمی با ۳ گیگابایت حافظه رَم معادل ۹۷۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت حدود ۸۷۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۹۲۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت ۹۲۰۰ مگابایت و در نهایت در کارت گرافیکی با ۱۱ گیگابایت حافظه رم سیستمی حدود ۱۰.۷۰۰ مگابایت مصرف حافظه سیستمی را تجربه خواهیم کرد.
در رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰: مصرف حافظه بر روی تراشه گرافیکی «GPU» سیستمی با ۳ گیگابایت حافظه رَم معادل ۱۰.۷۰۰ مگابایت است، با ۴ گیگابایت حدود ۹۷۰۰ مگابایت، با ۶ گیگابایت معادل ۹۴۰۰ مگابایت، با ۸ گیگابایت ۹۴۰۰ مگابایت و در نهایت در کارت گرافیکی با ۱۱ گیگابایت حافظه رم سیستمی حدود ۱۰.۴۰۰ مگابایت مصرف حافظه سیستمی را تجربه خواهیم کرد.