نوبتی هم که باشد، نوبت تانک ۵۳TP Markowskiego است. اگر پیگیر مطالب این باشید، حتماً متوجه شدید در دو قسمت اول به معرفی تانک سنگین ۶۰TP Lewandowskiego و تانک سانگین ۵۰TP Tyszkiewicza پرداختیم و تلاش کردیم به صورت اجمالی به نقاط قوت و ضعیف آنها بپردازیم. در ادامه تلاش کردیم رقبای آنها را معرفی کنیم و با توجه به ویژگی های هر تانک، بهترین راه افزایش بقا در بازی را برای شما ترسیم کنیم. البته این سری مقالات صرفاً به معرفی تانک های هر کشور میپردازد و آموزش صحیح بازی با هر تانک را در مطلب جداگانه ای بررسی میکنیم.
۵۳TP نیز همانند دیگر تانک های لهستان، طرح پیشنهادی تانک میدان نبردی بود که سال ۱۹۳۹-۱۹۴۰ میلادی ارائه شد و قرار بود به خاطر جنگ جهانی دوم در کارخانه Politechnika Lwowska تولید شود که لغو شد. با این حال این تانک نیز همچون دو برادر بزرگترش در مرحله تحقیقات اولیه متوقف شد و هرگز به مرحله ساخت نرسید. اما در بازی World of Tanks این تانک همچون طرح اولیه خودش ساخته شده و در بازی قابل استفاده است. تانک سنگین ۵۳TP Markowskiego در نهایت منتهی به تانک ۵۰TP Tyszkiewicza که آنهم در همان مرحله متوقف شد.
عملکرد تانک سنگین ۵۳TP Markowskiego
۵۳TP در حالت استوک (Stock) در بن هم رده های خودش تانک بدی نیست و باید حواستان به برجک تانک باشد و تا قبل از ارتقا از درگیری های نزدیک، خصوصاً با تانک های رده بالا و قویتر پرهیز کنید. لوله اصلی تانک در حالت استوک ۱۲۲mm D-25T است که بعد از ارتقا به یک سطح بالاتر یعنی لوله ۱۲۲mm wz.53 ارتقا پیدا میکند که برای تانک نسل بعدی یعنی ۵۰TP است. بنابراین موجب افزایش قدرت تانک شما در میدان نبرود میشود.

البته ما توصیه میکنیم لوله ۱۰۵mm تانک را نگاه دارید، چوندر مقایسه با لوله ۱۲۲mm D-25T از نظر زمان بارگذاری گلوله، دقت، نفوذ و AimTime عملکرد بهتری دارد. تانک ۵۳TP محکمتر از بردار کوچکترش یعنی ۴۵TP است و این مورد فقط از برخی جهات صدق میکند، اما در برخی موارد اینگونه نیست. مهمترین تفاوت ۵۳TP با نسل قبلش زره تانک است، اما همین زره برای رقابت با تانک های هم رده خودش مثل IS3 و حتی Tiger 2 آلمانی کفایت نمیکند.
میزان ذخامت زره در قسمت های کناری و در کل تانک پایین است و این مورد در کنار زمان بارگذاری گلوله بالا برای تانکی در این رده دو ضعف مهم محسوب میشود که آن را به هدف آسانی برای تانک های ضعیفتر و حتی قویتر تبدیل میکند. با این حال نوع طراحی زره جلوی تانک (بین زنجیرها) به گونه ای است که از فواصل دور امکان صدمه زدن به آن را کاهش میدهد. زیرا در اکثر مواقع به دلیل زاویه ای که دارد موجب کمانه شدن گلوله شلیک شده از تانک دشمن میشود.
در سمت دیگر؛ کاهش فاکتور p/w به نسبت ۴۵TP یعنی کاهش قدرت مانورپذیری تانک که این مورد هم آن را بیش از اینکه در حد و قواره یک تانک سنگین معرفی کند، در حد تانک های میان رده تنزل میدهد. اما در کنار موارد منفی که ذکر کردیم، ویژگی انحنای لوله تانک (Gun Depression) و ضخامت زره برجک به شما اجازه میدهد در موقعیت هایی از نقشه بازی بتوانید بازی قابل قبولی ارائه کنید. حقیقتاً ۵۳TP شبیه تانک های زرهی سنگین میدان نبرد نیست، اما شما سعی کنید شبیه تانک سنگین با آن رفتار کنید. البته اگر میخواهید موفق شوید …

نام رسمی تانک | تانک سنگین ۵۳TP Markowskiego |
+ نکته مثبت تانک | - آلفا دمیج بالا برای تانکی در این رده. لوله استوک تانک برای T32 است. - قدرت تحرک بالا بعد از ارتقا تانک - دقت خوب، Aim Time مناسب و کاهش انحراف گلوله (Dispersion) در مسافت زیاد - انحنای لوله (Gun Depression) بسیار مناسب - برجک ارتقا یافته و شیب زره بدنه مناسب |
- نکته منفی تانک | - زره اصلی بدنه تانک (Hull Armor) ضعیف است - مقدار HP یا همان سلامتی پاین تانک در بین تانک های Tier 8 - طولانی بودن ارتقا تانک از حالت استوک (Stock) |
مشخصات تانک ۵۳TP در واقعیت و تفاوت آن با بازی
مشخصاتی که در زیر مشاهده میکنید، ناسازگاری هایی است که در بازی و طرح اولیه تانک دیده میشود و این مشخصات در بازی دیده نمیشود. علت اینکه در بازی دقیقاً از همین مشخصات استفاده نشده احتمالاً به خاطر ایجاد تعادل بین تانک های مختلف و دلایل دیگری است که فاش نشده.
- زره بدنه (Hull Armour) در بازی نازکتر از طرح واقعی است. در واقعیت: ۱۳۰/۱۰۰/۹۰mm در بازی: ۱۱۰/۸۰/۵۰mm
- زره جلوی برجک (Front Turret) از طرح واقعی قویتر است. در واقعیت: ۱۱۰/۱۱۰/۱۱۰mm در بازی: ۲۰۰/۱۱۰/۸۰mm
- برجک دوم در بازی اضافی است. در واقعیت این برجک نیست.
- لوله ۱۰۵mm ساخته ذهن طراحان بازی است. در واقعیت چنین لوله تانکی در آن زمان نبود.
- لوله ۱۲۲mm D-25T ساخته ذهن طراحان بازی است. لوله اصلی ۱۲۰mm بود.
- سرعت ۵۳TP در بازی بیشتر از واقعیت است. در واقعیت: ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر. در بازی: ۴۰ کیلومتر
- قدرت موتور بازی هم زائیده ذهن طراحان بازی است. در واقعیت: ۵۰۷ اسب بخار در بازی: ۷۰۵ الی ۸۰۰ اسب بخار