کارت گرافیک Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 که با پسوند AirBoss DHS Edition معرفی شده از آن دست کارت های خاص بازار است! هم اسمش خاص است و ظاهرش! این کارت برای آن دسته از کاربران افراطی یا خوش سلیقه ای که قصد خرید کارت های عجیب و غریب را در سر دارند عالی است!در این بررسی نگاهی کوتاه به کارت گرافیک Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 میندازیم و با آن بیشتر آشنا میشویم.
نگاهی نزدیک به Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4
کارت گرافیک Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 هم همچون کارت مرجع NVIDIA GeForce GTX 980 از تراشه گرافیکی GM204 استفاده میکند و نکته جالب این است که با وجود اینکه این کارت یک پله پایین تر از کارت مرجع GTX 980 قرار گرفته، اما در تمامی زمینه ها از جمله سایز Die تراشه، تعداد ترانزیستورها، حافظه و بسیاری از موارد دیگر عملا تفاوتی با کارت مرجع GTX 980 ندارد. تنها وجه تمایز این دو کارت خنک کننده غول پیکر و عجیب و غریب نصب شده بر روی Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 است که آن را از بسیاری از کارت های سری ۹۰۰ متمایز میکند!
علاوه بر فن بزرگ، دو اتصال فن ۶ پین موجود در کارت Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 دیگر تفاوت این کارت با GTX 980 محسوب میشود. از نظر ابعاد هم با کارتی بزرگ مواجه ایم که برای نصب آن نیاز به کیس های بزرگ دارد. ابعاد کارت آنقدر بزرگ است که سه اسلات کامل مادربرد را اشغال میکند و به همین دلیل نیاز به خنک کننده قدرتمند و فضای تهویه مناسبی برای کارت ایجاد میشود. دو هیت سینک آلومینیومی به کمک شش لوله انتقال حرارت وظیفه دفع گرما و تهویه کارت را بر عهده دارند.
همچنین سه فن بزرگ ۱۲۰ میلیمتری روی کارت نصب شده که در دفع دمای تولید شده توسط کارت تاثیر زیادی دارد. اکثر فضای اشغال شده روی مادربرد هم به خاطر فن و هیت سینک بزرگ نصب شده روی کارت است. با توجه به اورکلاک باالای این کارت، روی مدار رگلاتور هم به صورت اختصاصی از هیت سینک و لوله انتقال حرارت استفاده شده که به همراه یک فن پنج سانتیمتری وظیفه دفع حرارت مدار رگلاتور پردازنده را برعهده دارند. بدین ترتیب از نظر تهویه با کارت قدرتمند مواجه ایم که عملا برای اجرای بازی های سنگین مناسب است و از تهویه بسیار خوبی هم بهره میبرد.
شاید فکر کنید خنک کننده بزرگ نصب شده روی کارت از صدای زیادی برخوردار است! اما باید عرض کنیم Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 نسبت نویز بسیار کمی تولید میکند و جز ساکت ترین کارت های تولید شده بر اساس GTX 970 است. به صورت کلی دمای پردازنده به توجه به سیستم اختصاصی خنک کننده نصب شده بر روی آن در حالت لود کاری سنگین به ۶۰ درجه هم نمیرسد که از این جهت جزو کارت های خنک و عالی برای فعالیت در زمان های طولانی محسوب میشود.
فرکانس پایه تراشه گرافیکی Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 با ۱۷ درصد افزایش از ۱۰۵۰ MHz به ۱۲۲۸ MHz ارتقا پیدا کرده است. همچنین فرکانس کمکی (Boost) با ۱۳ درصد افزایش از ۱۱۷۸ MHz به ۱۳۲۹ MHz افزایش یافته است. همچنین فرکانس کاری حافظه هم به نسبت کارت مرجع GTX 970 با ۴ درصد افزایش به رقم ۱۸۲۰ MHz رسیده و فرکانس موثر نیز به رقم ۷۲۸۰ MHz ارتقا یافته و موجب شده این کارت به نسبت مدل مرجع بسیار قویتر ظاهر شود. این موارد باعث شده پهنای باند این کارت با ۱۲ گیگابایت افزایش به نسبت کارت مرجع به رقم ۲۳۳ گیگابایت بر ثانیه برسد.
کارت گرافیک Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 از خروجی های تصویری همچون DVI، HDMI 1.4 و DisplayPort با قابلیت پخش تصاویر ۴K استفاده میکند. همچنین امکان اتصال سه صفحه نمایش به این کارت گرافیک در حالت ۳D Vision Surround نیز وجود دارد و قابلیت پشتیبانی از ۴-Way SLI هم دراین کارت پیش بینی شده که با توجه به حجم و ابعاد بزرگ این کارت اجتمال استفاده از چنین حالتی به زیر صفر میرسد! به نظر میرسد پشتیبانی از ۴-Way SLI برای افزایش فروش بیشتر این کارت مطرح شده است.
نگاهی به معماری ماکسول (Maxwell)
ماکسول بزرگ [Big Maxwell] از طرف انویدیا با تغییرات بزرگی مواجه شده و با ضربه محکمی تمامی رقیبان خود از جمله تراشه های سری GM100 و GM200 را از میدان خارج کرده است. این تغییرات بزرگ حتی باعث کنار گذاشتن سری ۸۰۰ و جهش به سمت سری ۹۰۰ ای شده که تغییراتی انقلابی را در خود جای داده است. تغییرات موجود در این معماری آنقدر زیاد و موجه است که بشود آن را ماکسول دو (Maxwell 2) نامید. دومین نسل معماری ماکسول (Maxwell) با افزایش سه برابری هسته های کودا (CUDA) به نسبت تراشه های GM107 مواجه شده است و این در حالی است که در این معماری علی رغم افزایش ویژگی های جدید، با افزایش چشمگیر سطح بهره وری هم روبرو هستیم.
این کار از طریق ترکیب معماری و بهبود طراحی تراشه انجام شد. بدین صورت که انویدیا از ۱۹۲ هسته CUD در هر SMX معماری کپلر (Kepler) به ۱۲۸ هسته در هر SMM معماری ماکسول (Maxwell) نقل مکان کرد و با این تغییر مکان یک SMM تک (single) هنوز هم قادر به ارائه عملکردی حدود ۹۰% عملکرد هر SMX در هر واحد زمانی است. به عبارت دیگر، به گفته انویدیا نسل دوم معماری ماکسول ۴۰% سریعتر از معماری کپلر (Kepler) است. این بدان معناست که تراشه GM204 (موجود در GTX 980 و GTX 970) برای رقابت با تراشه های قبلی فقط به ۲۰۴۸ هسته کودا (CUDA cores) نیاز دارند و این در حالی است که کارت های قدرتمندی همچون GeForce GTX 780 Ti و GTX Titan ای که از تراشه GK110 استفاده میکنند، فقط از ۲۸۸۰ هسته کودا برخوردارند.
این یعنی کاهش هسته کودا در مقابل افزایش راندمان کارایی که همان شاهکار نسل دوم معماری ماکسول است. ویژگی های جدید موجود در این تراشه شامل: Rasterizer Ordered Views، Typed UAV Load, Volume Tiled Resources و Conservative Rasterization است. کمپانی انویدیا همراه با موارد فوق برای اولین بار از فناوری های جدیدی تحت عنوان VXGI یا (Voxel Global Illumination) در این سری استفاده کرده است که نوعی شتاب دهنده داینامیک (real-time) برای ترسیم مسیر های مختلف گرافیکی است.
به عبارتی ساده تر فناوری VXGI برای اولین بار در یک فضای سه بعدی، نور پردازی سه بعدی را در سطوح مختلف روی تصاویر مختلف اعمال میکند و تصاویر نهایی به صورت داده خام در سه محور تولید میشود تا کاربر شاهد تصاویری واقعی تر باشد. همچنین یک سری فناوری جدید برای بهبود anti-aliasing، تکنیک Dynamic Super Resolution یا به طور مخفف (DSR) و Multi-Frame Anti-Aliasing یا (MFAA) هم در این سری معرفی شده است که در عملکرد نهایی کارت تاثیر گذار است.
فناوری DSR نسخه جدیدی از فناوری تصحیح بافت anti-aliasing است که تصاویر بازی را در وضوحی بسیار بالاتر رندر میکند (۴k) و خروجی آن را به صورت native برای کاربر پخش میکند. این فناوری بسیار شبیه super sampling است با این تفاوت که DSR آن در سراسر بازی بهتر از SSAA عمل میکند و تمام بازی را پوشش میدهد. این فناوری از طریق نرم افزار اختصاصی Geforce Exprience فعال میشود و کاربر میتواند از آن استفاده کند. اما به MFAA میرسیم که اساسا قرار است همان کیفیت ۴x MSAA را با ۳۰% عملکرد بهتر به نسبتِ ۲x MSAA داشته باشد.
این کار از طریق ترکیبی از فــیـلترهای سفارشی و رندر گیری فریم های قبلی انجام میشود. همچنین MFAA میتواند همراه با ۴xAA به عنوان جایگزینی برای MSAA سطح ۸x استفاده شود. موارد بالا به خودی خود عالی است. اما چیزی که مهم است عملکرد نهایی تراشه GM204 است. به گفته انویدیا GTX 980 به دلیل توازن در طراحی سیلیکون های تراشه گرافیکی GM204 در اغلب موارد میتواند به طور کامل از تمام هسته های کودا (CUDA) استفاده کند. علاوه بر این سایز کاشه L2 در این تراشه ها به ۲ مگابایت افزایش یافته که بسیار عالی است.
این مقدار چهار برابر بزرگتر از کاشه ۵۱۲ کلوبایت موجود در تراشه های گرافیکی GK104 ای است که در کارت های گرافیکی همچون TX 680 و GTX 770 مورد استفاده قرار گرفته است. کاشه بزرگتر بدین معناست که تعداد درخواست های ارسالی به سمت GPU DRAM کمتر میشود که نتیجه آن بهبود عملکرد کلی و کاهش مصرف برق پردازنده های گرافیکی است. این دقیقا اتفاقی است که برای پردازنده های سری ۹۰۰ انویدیا افتاده و به همین دلیل در نسل دوم معماری Maxwell علی رغم ضعیف تر بودن GTX 980 بر روی کاغذ، در عمل شاهد برتری نسبی GTX 780 TI و گاهی بسیار زیاد این کارت در برابر GTX 780 TI هستیم.
صحبت از DRAM شد و باید بگوییم تراشه گرافیکی GM204 دارای موتوری جدید و پشرفته ای است که وظیفه آن کاهش درخواست های پهنای باند است تا در نتیجه با افزایش عملکرد و بهبود کلی میزان فریم ریت روبرو شویم. عملکرد معماری Maxwell بیشتر از لحاظ بهره وری مورد توجه است که در این زمینه شامل فناوری های جدید رندرینگ پیشرفته ای که احتمالا برای همانهنگی بیشتر با DirectX 12 آماده شده است. در زیر بنچمارک چند بازی مختلف روی کارت گرافیک Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 را مشاهده میکنید.
بنچمارک بازی GTA V
سطح کیفیت: Ultra افکت ها: ۸x MSAA |
حداقل فریم |
میانگین فریم |
۱۰۸۰p | ۱۱۲ | ۱۳۳ |
۱۶۰۰p | ۸۰ | ۹۵ |
بیشتر بهتر است |
بنچمارک بازی Grid Autosport
سطح کیفیت: maximum افکت ها: Ultra HD 4k با ۸x MSAA |
حداقل فریم |
میانگین فریم |
۱۰۸۰p | ۵۲ | ۶۰ |
بیشتر بهتر است |
بنچمارک بازی Thief
سطح کیفیت: very high افکت ها: ۸x MSAA |
حداقل فریم |
میانگین فریم |
۱۰۸۰p | ۷۰ | ۸۷ |
۱۶۰۰p | ۴۵ | ۵۵ |
بیشتر بهتر است |
بنچمارک بازی Metro Last Light Redux
سطح کیفیت: Very High افکت ها: SSAA-off, Texture Filtering-16x, Motion Blur-Normal, Tessellation-Normal, Advanced Physx-On |
حداقل فریم |
میانگین فریم |
۱۰۸۰p | ۵۵ | ۱۳۰ |
۱۶۰۰p | ۴۰ | ۷۷ |
بیشتر بهتر است |
I am forever indebted to you for this intofmarion.
در کیس Green MD 121 نصب میشود ؟؟
نمیدونم باید از نزدیک بشه
سلام
سی ستم :
G41-MT-S2PT
Intel core Quad Q9550 L2 12m
۶GB Ram 1333Mhz
ی پاور ۵۳۰ گرین هم می گیرم . میخاستم بدونم با گرافیک GTX 960 سازگاره سی پی یو Q9550 و مادربرد ذکر شده
در کنار این پردازنده و کارت گرافیک برای بازی های جدید مانند بلکاپس ۳ رو میتونم روان اجرا کنم ؟؟
ممنون
سلام. کارت نصب میشه و مشکلی نداره. اما بهتره سیستم جدید بخرید. ضمن اینکه برای ۹۶۰ فقط دنبال مدل های ۴ گیگ باشید.
و یه سوال دیگه اینکه بین این کارت گرافیکها کدومو پیشنهاد میکنید برای بازی که کم نیاره ۱.۵ تا ۱.۷ ممنون خیلی ببخشید که سوال زیاد میپرسم
یا Inno3D iChill GTX 970 HerculeZ X4 بخرید و یا برید سراغ ۲۹۰x
سلام دوست عزیز و بزرگوار میخواستم بدونم اگه یه سیستمی بخوام جمع کنم تا ۳.۵ میلیون فقط برای cpu vga و مادربرد چه مدلایی بهم پیشنهاد میکنید قیمتم فقط برای همین سه محصوله لطفا راهنماییم کنید چون بدجوری موندم مخصوصا کارت گرافیک و ادربرد منتظر جوابتونم ممنون از شما
سلام دوست عزیز. من از هر سه مدل چندین قطعه با قیمت متفاوت و معرفی کردم که در بازار ایران هم موجوده و گارانتی هم دارند. انتخاب موارد زیر و هماهنگ کردنش با بودجه خرید خودتون به عهده خودتونه. ضمن اینکه تمامی این قطعات با هم هماهنگ و سازگارند.
مادربرد: Gigabyte GA-H97-D3H قیمت ۴۲۰,۰۰۰
مادربرد: Gigabyte GA-Z97-D3H قیمت ۶۳۰,۰۰۰
مادربرد: GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 قیمت ۷۲۰,۰۰۰
مادربرد: ASRock Fatal1ty Z97 Killer قیمت ۵۴۰,۰۰۰
مادربرد: Gigabyte GA-H97-Gaming 3 قیمت ۵۳۰,۰۰۰
پردازنده: Intel Core i7 – 4790 3.60GHz Haswell قیمت ۱,۰۳۰,۰۰۰
پردازنده: Intel Core i5 – 4670K 3.40GHz Haswell قیمت ۷۴۰,۰۰۰
پردازنده: Intel Core i7 – 4770K 3.50GHz Haswell قیمت ۱,۰۶۰,۰۰۰
پردازنده: Intel Core i5-4690 3.50GHz Haswell Refresh قیمت ۶۹۰,۰۰۰
کارت گرافیک: Gigabyte GTX 750 Ti TOC WF 2X 2GB GDDR5 قیمت ۶۹۰,۰۰۰
کارت گرافیک: GIGABYTE GTX 770 OC WF 3X 2GB GDDR5 قیمت ۱,۳۹۰,۰۰۰
کارت گرافیک: Gigabyte R9 290X OC WF X3 4GB GDDR5 قیمت ۲,۳۹۰,۰۰۰
کارت گرافیک: EVGA GTX 780 SC W ACX 3GB GDDR5 قیمت ۲,۱۲۰,۰۰۰
کارت گرافیک: MSI GTX 770 Gaming TF IV OC 2GB GDDR5 قیمت ۱,۳۸۰,۰۰۰
کارت گرافیک: Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 قیمت ۵۴۰,۰۰۰
کارت گرافیک: GIGABYTE R7 260X OC WF 2X 2GB GDDR5 قیمت ۵۵۰,۰۰۰
کارت گرافیک: ASUS R9 270X DCII TOP 2GB GDDR5 قیمت ۸۷۰,۰۰۰
سلام خسته نباشی ی سوال داشتم این cpu g1620 میخوره میدونم گلوگاه ایجاد میکنه
بعدا ارتقاش میدم ممنون
سلام . دقیقا متوجه سوالتون نشدم. لطفا واضح تر توضیح بدید.
ممنون از این جهت که با انرژی به سوالات من و دوستان پاسخ میدید .
نظرات و پاسخ های شما رو که میخوندم گفته بودید ، صبر کنید کارت های جدید AMD هم بیان و اینا ..
میخواستم ببینم به همراه پردازنده و همین کارت های جدیدی که میخوان بیان ، چقدر صبر کنیم ؟
من بشخصه صبرایوب دارم و زیاد عجله ای نیس.
خواهش میکنم دوست عزیز.
اومد! 🙂 همین چنددقیقه پیش خبرش و زدم! میتونید ببینید
از چه پردازنده ای استفاده کنم مناسبه کارت ؟
یا صبر کنید پردازنده های جدید عرضه بشن یا برید سراغ Core i5 های اینتل و مدل های بالاتر
با عرض سلام و تشکر ویژه بابت مطلب
سوالی داشتم .. بنظر شما
بین برندهای مختلف GTX970 ، کدوم یکی قیمت مناسب تری ، با کیفیت تری و خنک تری داره ؟
بعد میخواستم بپرسم CPU 4460 اینتل مناسبه براش ؟ منظورم این مچش خوبه ؟
ممنون 🙂
سلام. متشکر.
اکثرشون شبیه هم هستم و تنها تفاوتشون در خنک کننده اختصاصی، ویژگی های سفارشی شده و تغییرات فرکانس هر کدومه. نسخه گیگابابیت در حال حاضر یکی از بهترین نسخه ها است و پس از اون ایسوس و MSI در رده بعدی قرار میگیرن. در مورد پردازنده اشاره شده هم باید بگم این پردازنده از hyperthread پشتیبانی نمکینه و بهتر سراغ مدل بهتری برید.